05.01

VEEARVESTI TAHAB TALVEKS SOOJA

Talv on kätte jõudnud, mistõttu meenutame, et pakase eest tuleb kaitsta ka veearvestit. Vältimaks selle külmumist, paneme kõikidele klientidele südamele, et külmakraadidega tasub üle vaadata oma veearvesti, et hoiduda hilisematest asjatutest kuludest.  

Vee külmumisel tekkiv jõud on väga suur ja seetõttu võib talvisel ajal torudesse jäänud vesi teha palju kahju. Lisaks torude lõhkemisele võib külm rikkuda ka veearvesti. Kuna arvestile sobiva töökeskkonna tagamine on tarbija ülesanne, tasub hoiduda riknemisega kaasnevatest kuludest. Talveks valmistumisel jagame näpunäiteid, kuidas veearvesti külmumist vältida.

Arvestit saab soojustada

Juhul kui hoone kasutab ka talvisel ajal vett, ent arvesti asub ruumis, kus temperatuur võib langeda miinuskraadidesse, tuleks arvesti soojustada. See töö tasub usaldada professionaalse sanitaartehniku kätesse. 

Lase veearvesti talveks eemaldada 

Kui vesi suletakse majas sootuks, tuleks veearvesti talveks eemaldada - seda eelkõige siis, kui on oht, et temperatuur hoones langeb alla nelja kraadi. Isegi vee kinnikeeramisel jääb arvestisse vältimatult vett, mille külmumisel on arvesti rikutud. Veearvesti eemaldamisel tuleb torudes oleval veel lasta välja voolata ja jätta veekraanid mõlemal pool veearvestit avatuks. Arvesti talveks eemaldamine ja kevadel uuesti paigaldamine toimub kliendi avalduse alusel. Eemaldamise eest tasu ei võeta, paigaldamise eest tuleb maksta hinnakirja alusel 18,30 eurot.