20.10

KÄIMAS ON PROJEKTI "VALGA VALLA TÄNAVAVALGUSTUSE RENOVEERIMINE 2018" LISAHANKE TÖÖD

Käesoleva aasta maikuus kuulutas AS Valga Vesi välja lisahanke projekti "Valga valla tänavavalgustuse renoveerimine 2018" raames. Hanke võitis Kagu Elekter OÜ, kes renoveerib tänavavalgustuse seal, kus vanad valgustid on veel asendamata uute energiasäästlike LED valgustitega - Jaanikese külas ja osaliselt järgmistel Valga linna tänavatel: Pikk/Andrese, Tartu, Petseri/Roosi, Loode, Kungla, Raudtee ning Pedeli äär. Huvi korral saab renoveeritavate valguspunktide jooniseid näha eeltoodud riigihanke dokumentides. 

Kokku renoveeritakse 211 valgustuspunkti. Uus lahendus tagab lisaks märkimisväärsele energiakulude kokkuhoiule ka nõuetekohase ja kaasaegsete lahendustega tänavavalgustuse. Projekti lõpptähtaeg on 31.detsember 2020.

Jaanikese küla on juba saanud uued valgustid, teha on jäänud sealse uue elektriliitumisega seotud montaažitööd. Hetkel tegutsetakse Tartu maantee kergliiklusteel.

Uued valgustid on paigas ka Petseri/Roosi, Pikk/Lembitu/Andrese tänavatel, oma järge ootavad seal kaevetööd kaablite paigaldamiseks.

Projekti rahastatakse Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi ja Valga valla vahenditest.