04.05

KÕIK KLIENDID SAAVAD 2016.A LÕPUKS KAUGLOETAVAD VEEARVESTID

Valga Vesi alustas veearvestite väljavahetamisega kaugloetavate vastu mullu novembris. Paigaldada on jäänud umbes 300 mõõturit, mis peaks paika saama aasta lõpuks.
 
Enamik Eesti suurematest vee-ettevõtjatest on asunud veearvesteid välja vahetama. AS-il Valga Vesi on Valga linnas 1428 veetarbijat 1587 mõõturiga. Praegu on tarbijatele paigaldatud ligi 1200 kaugloetavat arvestit. Üle 300 on veel paigaldada. Need plaanime välja vahetada 2016.aasta lõpuks.
 
Hummuli vallas, kus AS-il Valga Vesi on 29 klienti, on kaugloetavad arvestid juba olemas. Taheva valla 31 klienti saavad need samuti selle aasta lõpuks. 
 
Hetkest, mil tarbimiskohta on paigaldatud kaugloetav arvesti, ei ole kliendil enam vajadust näite vee-ettevõtjale teatada. Edaspidi jõuavad näidud meieni automaatselt. Nende alusel koostatakse kliendile arve, arvestades lepingus toodud tähtaegasid. Vaikimisi jääb eraisikutega arveldamise sageduseks kord kvartalis, kliendi soovil võib seda ka muuta. Selleks tuleb helistada meie klienditeenindusele telefonil 766 1799 või kirjutada e-postile mare@valgavesi.ee. ;Üldjuhul ei väljasta me arvet enne, kui 15 eurot täitub või saabub aasta lõpp.
 
Kaugleotavad arvestid soetati ELi toetuse abil. Valga Vee projekti kogumaksumus oli pisut üle 291 000 euro, omafinantseering moodustas sellest 15 protsenti.
 
Loe ka Valgamaalase artiklit samal teemal.